Maak kennis met...

Wietze, Wynette de Vries en hun gezin.
Lees waarom zij hebben gekozen voor dit werk.

Wynette de Vries

"Een warm en open gezin te zijn voor iedereen die op ons pad komt!"

Wynette

Binnenkort ook hier een stukje over Wynette...

Wietze de Vries

"Ik hou van uitdagingen en zoek vaak de grenzen op..." #niets is te gek

Ik ben opgegroeid in het noorden van het land en daar heb ik Wynette tijdens onze studie levensmiddelentechnologie leren kennen. Al gauw kwam ik tot de ontdekking dat niet de scheikunde, maar de mens mijn grote interesse had. In 1996 ben ik over gestapt naar de opleiding tot operatie assistent op de Hogeschool Holland in Amsterdam en Ziekenhuis Hilversum. Tijdens mijn opleiding heb ik een voorliefde ontwikkeld voor ons bewegingsapparaat (orthopedie). Via een uitstap van twee jaar als vertegenwoordiger van orthopedische implantaten ben ik na de geboorte van onze eerste zoon weer terug gegaan naar het ziekenhuis. Omdat ik altijd op zoek ben naar verdieping, ben ik al snel de opleiding tot anesthesie assistent op de HAN in Nijmegen gaan doen. Tot mijn verassing kwam daar toch ook de liefde voor scheikunde terug, maar nu in het menselijk lichaam.

Binnen het Radboud UMC heb ik de mogelijkheid gekregen om mij in diverse vakgebieden te kunnen ontwikkelen (Acute geneeskunde, kinder-, neuro-, cardio- en complexe algemene anesthesie). Later heb ik nog de opleiding tot begeleider gehandicaptenzorg en verpleegkundige afgerond. Vanuit deze ervaringen heb ik als docent en instructeur aan verschillende opleidingen en cursussen les mogen geven.

Vanaf de geboorte van onze oudste zoon in 2002 zijn we langzaam in de pleegzorg wereld beland. Eerst met het idee om alleen weekend en vakantieopvang te doen. Na het volgen van de pleegzorg cursus kwam al vrij snel onze oudste pleegzoon fulltime bij ons wonen. De eerste jaren was het één grote ontdekkingsreis van idealisme naar realisme. Ook binnen de zorg zijn we altijd op zoek naar verdieping geweest. Vele boeken en artikelen hebben we versleten, maar we hebben het vak vooral geleerd binnen de gespreksgroep van de Nederlandse vereniging van Pleeggezinnen. Ieder jaar kwam weer de keuze om te stoppen of verder te gaan. Ieder jaar kozen we ervoor om minder te gaan werken en meer te gaan zorgen. Mijn interesse in de orthopedie, revalidatie, maar ook het menselijke lichaam zorgde ervoor dat we er voor kozen om kinderen met een lichamelijk en/of medische zorgvraag in ons gezin op te nemen. Dit gaf ons weer een totaal nieuwe uitdaging die we samen zijn aangegaan.

Zo heb ik samen met Wynette een brede kennis en ervaring in de zorg, maar ook als ondernemer en leidinggevende hebben we ons erg breed kunnen ontwikkelen de laatste jaren. Hoe mooi is het dat we dit alles mogen combineren met de zorg voor de kinderen die bij ons wonen.

wietzedevries